Österlens hällristningar i skymningen

Följ med på en unik upplevelse i ett magiskt hällristningsområde tillsammans med arkeolog Ann-Louise S Ferngård. Vandringen är ca 2,5 km och längs vägen kommer mytologin, livet och döden för bronsålderns människor att presenteras i bilder. Bilder som de själva tillverkade för 3 500 år sedan; hällristningarna. Vi möts av skepp, människofigurer, yxor, solar, hästar, månar och mycket, mycket mer.

Med utsikt över havet, magi och spänning söker vi oss över hällarna med ficklampor. Motiven får sin förklaring genom arkeologin men bara de invigda, som dog för många tusen år sedan, vet dess djupaste och mest magiska innebörd. En och annan magisk överraskning utlovas också.

Du delar din upplevelse med endast maximalt 14 andra deltagare, vilket ger dig en unik tillgång till såväl guiden som hällristningarna. Upplevelsen genomförs på svenska eller engelska beroende på gruppens önskemål.


26 juli och 9 augusti
Måste förbokas!

325 kr/person från 18 år
150 kr/person 12-17 år


Loading…

Det här kan du vänta dig

Den korta vandringen ger dig tillgång till ett av Skånes talrikaste hällristningsområden. Arkeologen delar med sig utav sin kunskap kring hällristningsceremonier, mytologier och förfaderskulturer. Föremål, ljud och kläder leder oss närmare de människor som en gång högg in sina bilder i hällarna. Bronsåldern blir vår huvudsakliga tidsperiod men stenåldern och järnåldern kommer givetvis också att beröras.  Vi besöker Yxornas häll med 250 bilder och Stenkilsristningen med nära 100 bilder.

Inklusive

  • Arkeolog Ann-Louise S Ferngård som guide
  • Lån av ficklampor
  • Överraskningen

Exklusive

  • Transport till och från start och slutpunkt.

Avresa/återresa

  • Börjar och slutar på parkeringen, Branteviksvägen 44, Simrishamn

Ytterligare information

  • Ej för barn under 12 år
  • Ej handikappanpassad
  • Hundar tillåtna i koppel och under eget ansvar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *