Om Ann-Louise

Hösten 2010 startade jag min enskilda firma, Asmiroca Kulturarvsupplevelser. Längtan efter att få arbeta på ett nytt sätt med att förmedla arkeologisk och historisk kunskap blev för stor och jag kände att det var dags.


2003 var jag klar med min arkeologiska utbildning och samma år hamnade jag på Österlens museum där jag via ett otal projekt jobbade med Österlens forntid till och från fram till företagsstarten. Jag har även arbetat med natur- och kulturarvsturism via Region Skåne samt som museipedagog på Glimmingehus.


Allt detta har varit en fantastiskt bra bas till det jag nu arbetar med; att göra forntid och historia levande ute i landskapet. Alla våra sinnen kan tillsammans ta oss mycket nära både historien och de människor som befolkade den.


Sedan 2012 driver Asmiroca Kulturarvsupplevelser även Kiviksgraven och Café Sågmöllan i Kivik. Denna fantastiska plats har en historia som sträcker sig 6 000 år tillbaks i tiden och Kiviksgraven är ett 75 meter i diameter brett bronsåldersröse med en stenkista smyckad med hällristningar.


Jag som driver företaget heter Ann-Louise S Ferngård och arbetar ensam. Men även om det är ett enmansföretag så finns, som i många liknande företag, hela familjen inblandad. Såväl mannen som de båda sönerna är bra hjälpredor och kompanjoner.